Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز،  «پیمانکاران می‌مانند یا حذف می‌شوند»؛ این یک سوال بی‌جواب است، چالشی که نمی‌دانیم آخر به کجا می‌انجامد. «آمدند و نور روشنی بر قلب ما تاباندند و ما را امیدوار کردند اما این نور کم کمک، پایین گرفته و به سمت خاموشی می‌رود»؛ کارگران پیمانکاری عسلویه و کنگان، روزهای آخر سال را با انتظار می‌گذرانند و می‌گویند آن شور و شوق اولیه‌ی نمایندگان مجلس برای تصویب طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت، گویا ته کشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. . 

بیشتر بخوانید: کارگران همچنان منتظر آمدن طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت به مجلس

انتظاری به درازای چندین ماه

شهریور ماه بود که طرح نمایندگان مجلس برای حذف پیمانکاران و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادیِ شاغل در تمام نهادهای دولتی، عمومی، نیمه دولتی و خصولتیِ کشور در کمیسیون اجتماعی با اکثریت قاطع آرا به تصویب رسید و نمایندگان وعده دادند این طرح «به زودی» راهی صحن علنی خواهد شد. حتی گفتند در ظرف یک هفته، ۵۰ امضا جمع می‌کنند و طرح را برای تصویب به صحن می‌آورند اما پس از این وعده‌ها، زمان به نفعِ «حامیان پیمانکاران» و لابی‌های آن‌ها در بدنه‌ی دولت سپری شد؛ یک هفته گذشته، یک ماه گذشت، یک فصل کامل از سال گذشت اما بازهم طرح به صحن نیامد؛ هرچند در دو حرکت جداگانه، بیش از صد نماینده مجلس شورا پای تسریع در تصویب طرح ساماندهی را امضا کردند؛ یکی امضا پای دوفوریت طرح برای آمدن به صحن، به همت اعضای کمیسیون اجتماعی و دیگری امضا پای یک بیانیه به ابتکار مهندس سنگدوینی (نماینده مردم آق قلا و گرگان در مجلس). بیش از صد نماینده حاضر در مجلس، پای هر کدام از این متن‌ها را امضا گذاشتند اما بازهم طرح ساماندهی برای تصویب نهایی به صحن مجلس نیامد.

بعد از چند ماه انتظار، در زمستان گفتند «لایحه‌ی بودجه در اولویت است و تا کار لایحه به اتمام نرسد، طرح دیگری قرار نیست به موازات آن در دست بررسی قرار بگیرد»؛ این استدلال را بخش عمده‌ای از جامعه‌ی هدف طرح نپذیرفتند به خصوص وقتی که دیدند طرح‌های دیگری از جمله طرح صیانت از کاربران فضای مجازی، در زمان بررسی لایحه‌ی بودجه و به موازات آن به صحن آمد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛ حالا هم خبر آمده بعد از خاتمه‌ی نهایی بررسی بودجه، در روزهای پایانی اسفندماه، بازهم طرح ساماندهی اولین طرحی نیست که در دستور کار صحن قرار دارد؛ طرح‌هایی مانند طرح شفافیت، رده‌های جلوترِ صف را اشغال کرده‌اند. همه‌ی این ترتیب‌های بی‌تناسب، جامعه‌ی هدف گسترده و میلیونیِ طرح ساماندهی را ناراضی و ناامید کرده است؛ هرچند رامین اناری (نماینده کارگران قراردادی و شرکتی سراسر کشور) که در ماه‌های گذشته با جدیت، پیگیرِ تصویب طرح و رایزنی با نمایندگان مجلس بوده، در این رابطه به ایلنا می‌گوید:

«من با نمایندگان مجلس بارها تماس گرفته‌ام؛ آن‌ها امیدواری می‌دهند و با قاطعیت می‌گویند طرح حتماً به تصویب می‌رسد؛ قاطبه‌ی نمایندگان مجلس، موافق تصویب طرح هستند؛ ما انتظار داشتیم کلیات طرح قبل از پایان سال جاری به تصویب برسد و عیدی خوبی به کارگران سراسر کشور بدهند؛ اما گویا به دلیل حجم بالای کاری و ترافیک سنگین صحن، این خواسته برآورده نشد. با این حال، بررسی این طرح حتماً اولین برنامه‌ی صحن علنی در سال نو خواهد بود و به محض بازگشایی مجلس در سال ۱۴۰۱، این طرح به صحن خواهد آمد؛ ما با جدیت پیگیر هستیم و پویش چندین هزار نفریِ مطالبه‌گری تصویب طرح، پویشی است به گستردگیِ تمام ایران. هزاران نفر در انتظار تصویب این طرح هستند؛ مساله‌ی تصویب طرح برای کارگران شرکتی و پیمانکاری، مساله‌ی پراهمیتی است، به اهمیتِ مرگ و زندگی!»

زمان آمدن طرح به مجلس، نامشخص است / بازهم تاکید بر لزوم تصویب

نمایندگان مجلس این روزها با دلیل شلوغ بودن برنامه و بررسی لایحه بودجه، به سوالات ما در ارتباط با طرح ساماندهی و زمان تصویب آن، پاسخ چندانی ندادند؛ یک نماینده عضو کمیسیون اجتماعی در این رابطه به سرعت گفت: طرح حتماً تصویب می‌شود؛ کارگران نگران نباشند.

رمضانعلی سنگدوینی (نماینده آق قلا و گرگان) نیز در این رابطه به ایلنا گفت: همه تلاش‌مان، تصویب این طرح با فوریت بالاست؛ در این زمینه، امضا هم جمع کرده‌ایم که در بررسی و تصویب این طرح، تسریع شود؛ جامعه‌ی هدف مطمئن باشند که با جدیت دنبال این هدف هستیم.

او تاکید کرد: تنها راه برقراری عدالت و رفع تبعیض مزدی، حذف پیمانکاران و واسطه‌ها و تبدیل وضعیت تمام نیروهای دولت است؛ هر اقدامی جز این، معنای عدالت نمی‌دهد و بازهم تبعیض پابرجا می‌ماند.

اما علیرغم پیگیری‌های بسیار زیاد، متوجه نشدیم دقیقاً چه تاریخی این طرح قرار است به صحن علنی مجلس بیاید؛ نمایندگان می‌گویند «بعد از اتمام بررسی لایحه بودجه» اما به احتمال بسیار زیاد، آمدن به صحن قبل از پایان سال، منتفی است؛ اما آیا بررسی طرح ساماندهی، اولین برنامه مجلس شورا در سال آینده خواهد بود؟

این طرح و تصویب آن به شدت برای کارگران شرکتی و قراردادی نهادهای دولتی به خصوص کارگران متخصص پیمانکاری اهمیت دارد؛ تا جایی که در تمام پادکست‌ها یا برنامه‌های لایوِ اعضای کارگر شورایعالی کار و نمایندگان مزدی، هر زمان اسم دستمزد یا شورایعالی کار می‌آید، کارگران پیمانکاری به سرعت پیام می‌گذارند: # حذف پیمانکاران!

کارگران مدام می‌پرسند، طرح ساماندهی چه شد، چه زمانی مصوب می‌شود. تصویب این طرح و حذف پیمانکاران، امروز مهم‌ترین مطالبه‌ی جمعی کارگران ایران است؛ حتی می‌توان گفت به اندازه‌ی افزایش دستمزد سالانه یا حتی بیشتر، اهمیت دارد؛ اگر به وعده‌ها عمل نکنند و پیمانکاران باقی بمانند، هیچ بهبودی در زندگی میلیون‌ها کارگر پیمانکاری کشور محقق نخواهد شد.

چرا قدمی برنمی‌دارید؟

حشمت‌الله سلیمانی (رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی) نگران این تاخیر طولانی است و از ناامیدی کارگران عسلویه و کنگان می‌گوید: «دغدغه‌ی اصلی نیروهای نفت، به خصوص پیمانکاری‌ها، تصویب طرح ساماندهی است. اینهمه چشم‌انتظاری، نیروهای زحمتکش پیمانکاری را مایوس کرده است. ما از نمایندگان انتظار داشتیم خیلی پیش از این به قضیه ورود کرده و حذف پیمانکاران را به مرحله‌ی اجرا برسانند. من یک سوال از نمایندگان مجلس و دولت دارم، آیا شعار شما رفع تبعیض و مبارزه با فساد نبوده است؟ اگر شعار شما این بود و اگر دغدغه‌ی شما این است، چرا اقدام نمی‌کنید؛ چرا این هفته را به هفته بعد و امسال را به سال بعد، واگذار می‌کنید؟»

نمایندگان مجلس، بارها در مصاحبه‌های تلویزیونی از اصطلاحِ «برده‌داری نوین» برای توصیف وضعیت شغلیِ «کارگران پیمانکاری و شرکتی» استفاده کرده‌اند؛ سلیمانی با اشاره به این وعده‌ها و مصاحبه‌های پیاپی می‌گوید: این نمایندگان چه زمانی در جهت رفعِ این برده‌داری نوین قدم برمی‌دارند؟ طرح ساماندهی باید تا امروز تصویب می‌شد. رئیس جمهور نیز بارها تاکید کرده است که کار یکسان باید با حقوق یکسان همراه باشد؛ بارها گفتند که باید با بی‌عدالتی و فساد مبارزه شود؛ درحالی‌که عیان‌ترین و بارزترین نمود فساد، همین پیمانکارانی هستند که به سفره‌ی کارگران تعرض می‌کنند، حال اگر مجلس نمی‌خواهد یا نمی‌تواند، خود رئیس جمهور، لایحه‌ی فوری بدهد و قبل از پایان سال، کاری صورت بگیرد. هزاران نیروی شرکتی و پیمانکاری، به خصوص نیروهای جان ‌برکفِ پارس جنوبی که شبانه‌روزی برای تامین انرژی کشور فعالیت می‌کنند، هیچ عیدی دیگری نمی‌خواهند جز حذف پیمانکاران. لطفاً شب عید، دست‌های سودجو و استثمارگر را از سفره‌ی کارگران ببُرید.

سلیمانی تصریح می‌کند که یکی از مجاری اصلیِ حیف و میلِ بیت‌المال، همین پیمانکاران هستند: «مناقصه‌ای با کمترین هزینه برگزار می‌شود و خودی‌ها در آن شرکت می‌کنند و برنده می‌شوند؛ کار ثابت است، نیروها ثابت و همیشگی هستند، فقط یک شرکت می‌آید و این وسط قرار می‌گیرد، سودهای هنگفت از خزانه‌ی بیت‌المال به جیب می‌زند و حق و حقوق کارگران را زیر پا له می‌کند؛ اما واقعاً نمی‌دانیم منافع چه افراد یا گروه‌هایی در کار است که نمی‌خواهند به این حیف و میلِ ناجوانمردانه خاتمه بدهند؟!»

بازهم بی‌پاسخ!

کمتر از پانزده روز به پایان سال زمان داریم؛ مشخص نیست چطور نمایندگان مجلس می‌خواهند در این زمان کوتاه باقیمانده، پاسخگوی این مطالبه‌گری گسترده و این انتظار میلیونی باشند؛ بازهم تلاش می‌کنیم با نمایندگان مجلس در این رابطه صحبت کنیم و «زمان دقیق آمدن طرح به صحن علنی» را دریابیم؛ با وجود آنکه این روزها لایحه بودجه در اولویت است. یک نماینده می‌گوید تا پایان بررسی لایحه بودجه، مصاحبه نمی‌کند ولی وقتی می‌پرسیم طرح ساماندهی چه شد، به سرعت می‌گوید «تصویب می‌شود، انشالله تصویب می‌شود....».

انتهای پیام/ 

منبع: ایلنا 

ملیحه آدینه کد خبر: 1132725 برچسب‌ها استخدام

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: استخدام طرح ساماندهی حذف پیمانکاران نمایندگان مجلس تصویب این طرح تصویب می شود لایحه بودجه بررسی لایحه ی کارگران تصویب طرح پایان سال صحن علنی ی تصویب ی دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۹۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص بخشی از ظرفیت مسکن ملی برای کارگران

رئیس فراکسیون کارگری مجلس گفت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود ۲۵۰هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم،  "مسکن" یکی از مهمترین مشکلات کارگران است. چرا که با افزایش و نوسانات قیمت مسکن در بازار، توان کارگران برای تهیه آن دشوار شده است. آمارها حکایت از این دارد که نزدیک به 70درصد درآمد کارگران صرف اجاره بها و  تأمین مسکن می شود.

قیمت سرسام‌آور مسکن و به تبع آن اجاره بهای سنگین عملاً بیش از نصف حقوق کارگران را می‌بلعد و حال در شرایطی که حتی کارگران برای پرداخت اجاره در تنگناهای مالی هستند، دیگر توانی مالی برای خرید خانه حتی به شرط دریافت وام هم ندارند.

به واسطه افزایش شکاف میان مزد و معیشت در سال‌های گذشته، نمایندگان کارگری، تقاضای ترمیم مزد را برای جبران هزینه‌های تورم و حل مشکل روزمره کارگران به شورا فرستاده بودند اما آذر ماه سال 1402 جلسه شورای عالی کار با حضور شرکای اجتماعی تشکیل و مقرر شد قرارگاه مسکن کارگری تشکیل شود و به امورات مسکن کارگران رسیدگی شود.

در جلسه 27اسفند ماه 1403, به‌پیشنهاد وزیر کار در راستای توجه به اختصاص بخش قابل ملاحظه‌ای از سبد هزینه کارگران به مسکن، قرار شد یک کمیته سه‌نفره با حضور نماینده کارگران، کارفرمایان و وزیر کار تشکیل شود و از اول سال آینده مسکن کارگران را پیگیری کنند.

صولت مرتضوی گفت: باید به بحث مسکن توجه ویژه داشته باشیم، بارها پیشنهاد دادم یک شورایی تشکیل شود و نماینده‌ای از سه شریک اجتماعی در آن عضو باشد.

محمد چکشیان, معاون وزیرکار در هفته کارگر خبر از ساخت 60 هزار مسکن کارگری داد.

وی از ساخت حدود 60هزار واحد مسکن کارگری خبر داد و گفت: وزیر کار چند ماه قبل دستور تشکیل قرارگاه مسکن کارگری را صادر کردند که با حضور سازمان‌های تابعه وزارتخانه و دستگاه‌های مختلف و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی شکل گرفت ولی ما تمرکز کردیم روی اینکه چند سناریو را طراحی کنیم و برخی از این سناریوها،تعاونی‌ محور،‌ برخی کارفرما محور و برخی دیگر روی رفع موانع پیش روی کارگران و کارفرمایان است.

چکشیان با بیان اینکه تلاش وزارت کار این است که در چند ماه آینده رویکرد جدید و بسته‌های اختصاصی و رویکرد جدیدی در مسکن کارگری داشته باشیم، اظهار کرد: این رویکردها در ماه‌های آینده اعلام خواهد شد.جلساتی با تشکل‌ها برگزار شده و درحال رفع موانع هستیم و امیدواریم اقدامات خوب و متفاوت از گذشته رخ بدهد.

*تفاهمنامه برای اختصاص مسکن به کارگران

به گزارش تسنیم؛ علی بابایی کارنامی، رئیس فراکسیون کارگری نیز اخیراً با اشاره به اختصاص سالانه 250هزار واحد مسکونی به کارگران، گفت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود 250هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود.

 رئیس فراکسیون کارگری گفت: از معیشت تا مسکن جزو مطالبات اصلی کارگران است که در چند سال اخیر به صورت مختلف در مجلس مورد بررسی قرار گرفت، مجلس برای شاخص‌های اصلی همچون مسکن کارگران پیگیری‌های جدی داشته باشد.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسکن کارگران به لحاظ سبد معیشتی و رفاهی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، افزود: حدود 64ماده و تبصره از قانون کار در مورد رفاه کارگران است، منهای سال‌های دهه 60که موضوع رفاهیات کارگران در قالب تعاونی‌ها به صورت ویژه در دستور کار دولت قرار داشت در سال‌های گذشته چندان به این مسئله به صورت ویژه پرداخته نشده است. 

رئیس فراکسیون کارگری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در سال‌های گذشته بنگاه‌های بزرگ در جوار کارگاه‌های شهرک‌های صنعتی و مسکونی دایر بودند، اظهار داشت: با گذشت زمان اقدامات ساخت مسکن برای کارگران در حاشیه قرار گرفت، در  دهه 70به بعد به دلیل گرایش‌های توسعه‌ای که در کشور حاکم بود نتوانستیم به ظرفیت‌های رفاهی کارگران توجه کنیم، امروز کارگران با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند که بخش زیادی از آن به مسائل بی توجهی حقوق کارگران در سال‌های پیشین باز می‌گردد.

بابایی کارنامی با اشاره به اختصاص سالانه 250هزار واحد مسکونی کارگران، اظهار داشت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود 250هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود و تقریبا تحت عنوان ابلاغیه به ادارات کل استانی وزارتخانه کار، تعاون و رفاه ابلاغ شده است تا در این راستا کار جدی صورت بگیرد.

نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه دولت باید برنامه‌ای برای تامین مسکن اقشار کم درآمد جامعه به ویژه کارگران داشته باشد، ادامه داد: امیدواریم با پیگیری‌هایی که کمیسیون اجتماعی و فراکسیون کارگری دارند وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و همچنین وزارت راه و شهرسازی مشکلات مسکن کارگران را پیگیری کرده تا موفقیت‌های لازم را داشته باشیم.

بابایی کارنامی  با تاکید بر اینکه فراکسیون‌های کارگری مجلس دارای شاخص پایه و مطالبه‌گر در مجلس است، بیان کرد: فراکسیون کارگری جز فراکسیون‌های شاخص پایه و مطالبه‌گر در مجلس دوازدهم باقی خواهد بود تا مسائل کارگران را پیگیری کند.

*آخرین وضعیت اقدامات انجام شده در حوزه ساخت مسکن کارگری

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در روزهای اخیر، درباره سیاست دولت درخصوص مسکن کارگری آن هم باتوجه به نابسامانی که در بازار مسکن وجود دارد، گفت: جهت‌گیری دولت برای طرح ملی مسکن اقشار ضعیف مانند جامعه عزیز کارگران است‌. هنگامی که 4میلیون مسکن هدف‌گذاری می‌شود حقیقتا همین جامعه (کارگران) محور اصلی هستند و ساخت مسکن ملی با  هدف توسعه تولید و ساخت در جهت ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: اولویت اول ما در حوزه مسکن جامعه کارگری هستند تا ان‌شاالله بتوانند از مزایای آن بهره‌برداری کنند. به طور خاص تعاونی‌های مسکن کارگری متولی ساخت و ساز مسکن کارگران هستند و کارفرمایان هم مکلف به حمایت شدند.

سخنگوی دولت بیان کرد: 230تعاونی کارگری در حوزه مسکن در کشور وجود دارد که دولت هم حمایت‌های لازم را انجام داده است و بعد از این هم انجام خواهد داد و توافقات مختلفی بین مجموعه‌های صنعتی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده است.

وی با بیان اینکه درحال ساخت 140هزار مسکن مسکونی فقط برای بخش صنعت هستیم، گفت: برای ساخت 140هزار مسکن برای بخش صنعت وزارت راه زمین در اختیارشان قرار داده است این به غیر از زمین‌هایی است که خودشان داشته اند.

بهادری جهرمی گفت: 5هزار هکتار برای ساخت مسکن در کنار شر‌کت های صنعتی پیش بینی شده است تا در صورت نیاز در اختیار کارگران قرار گیرد. دولت همه ظرفیت‌های خودشان را قرار داده است. تعاونی‌های مسکن کارگری هم پیشگام هستند و دولت هم همراه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چه کسی گفته سه‌جانبه‌گرایی در حقوق کارگران باید حذف شود؟ | حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  •  مسکن کارگری در راه است؟
  • متقاضیان خانه بخوانند / مسکن کارگری به کجا رسید؟
  • خبر خوب به متقاضیان خانه؛ مسکن کارگری در راه است؟
  • اختصاص بخشی از ظرفیت مسکن ملی برای کارگران
  • کاندیداهای حوزه انتخابیه ری به بررسی مشکلات شهر پرداختند
  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان: طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تایید شد/ موارد ردصلاحیت حسن روحانی متعدد است/ برخی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب هنوز به قوت خود باقی است